maandag 25 augustus 2014

Extra Balkanica concert op Festivalweekend Buitenkunst

Het orkest dat werd gevormd tijdens de Balkanica week op Buitenkunst Randmeer is na het slotconcert uitgenodigd om ook op het Festivalweekend te komen spelen als afsluitende feestband. En dat is gelukt allemaal: op één na waren alle orkestleden aanwezig en het was weer een uitbundig mooi optreden.
Velen waren sterk afgekoeld in de loop van de avond dus toen er gedanst, geklapt, gezongen en gedronken kon worden was dat probleem meteen opgelost. Na ons concert (dat ook pas om 23.30 begon) is er nog wild doorgefeest tot pakweg 4 uur waarna het na vijven langzaamaan wat rustiger werd rond de kleine buitenbar.
Na tweeën in de nacht werd nog steeds door velen geschilderd in het grote atelier tijdens de daar georganiseerde schildermarathon, met Bouchaib, René en Jonquil.Ons concert werd in het theater voorafgegaan door enkele indrukwekkende theatervoorstellingen van de TTL-jongeren.
's Middags konden we meezingen in een tijdelijk grootkoor van Jan Joost van Elburg. Ongelooflijk hoe hij met ons in staat is om in anderhalf uur een presentatie neer te zetten van een stevig lastig klassiek stuk:  Sleep, van Eric Whitacre en Charles-Anthony Silvestri.

De zondagmorgen begon erg fris. Zelfs in mijn tot slaapcabine omgebouwde Ford CMax (die door de organisatie abusievelijk werd aangezien voor een verkeerd geparkeerde auto, waarna een groot pamflet op mijn achterraam prijkte) leek het bijna te vriezen. Een warme douche in de morgen maakt dat je meteen weer bent opgewarmd voor een dag activiteiten.

Bij Jaap Bijsterbosch volg ik een fotoworkshop "Regisseren van een portretfoto" en de vijf mensen met mij hebben in anderhalf uur erg veel geleerd. Dat is zo mooi in zo'n weekend: je pakt een discipline op die je anders nooit beetpakt (in mijn geval).

Prachtige stukjes theater worden gepresenteerd door theatergroep WhiteDiner, zo van de Parade geplukt en hier zomaar voor ons aanwezig.

Ook de voorstelling van Tjitske Jansen (poezie-schrijfster en performer) samen met Jeroen Zijlstra (bij velen alleen bekend van "Durgerdam") vormde een flinke dot mooie slagroom op deze weekendtaart.

En dan:  een grootconcert uit de Bachweek van JanJoost van Elburg. Drie ontroerend mooi gezongen stukken van Bach door een koor met zovele bekende gezichten uit vele jaren Buitenkunst.Er was nog veel meer te genieten maar je kunt helaas niet aan alles meedoen.

Het was niet alleen een reüni, het was een topweekend van Buitenkunst, goed georganiseerd, en voor wie dat wilde ook nog eens gelardeerd met prima maaltijden en dranken uit het vermaarde restaurant. Bas (onze kok) had er zijn handen vol aan maar oogde ook zondag nog redelijk ontspannen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten